Höemelkedés terhesség alatt

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tisztelt Válaszadó Orvosok! Terhes vagyok, a 12. hét végén járok, és lassan több, mint két hete, rendszertelenül, de újra meg újra höemelkedés jelentkezik nálam. Voltam a háziorvosnál, nögyógyásznál is, de eddig egyikük sem talált semmi feltünöt. Engem mégis aggaszt a höemelkedésem, nem tudom, mi lehet az oka. Egyébként az esetek zömében úgy alakul a helyzet, hogy reggel höemelkedés nélkül ébredek fel (36, 7-36, 8 °C), aztán késö délelött és késö délután között nem minden nap, hanem rendszertelenül, de két hete újra meg újra felmegy a testhömérsékletem akár 37, 4 °C-ig is (nyelv alatt mérve 36, 9-37, 0 °C, hüvelyben mérve 37, 1-37, 4 °C). További információm lenne, ami talán Önöknek támpont lehetne, hogy hashimotóm van, ami egy látens pajzsmirigy alulmüködést eredményezett, így napi egy tabletta l-ltyroxin-50-et szedek. Kérdéseim Önökhöz az lennének, hogy 1. normális-e a testhömérsékletem terhesség alatt, vagy 2. esetleg valami gyulladásos folyamat állhat a háttérben, de 3. mi lehet az, ha a vérvételek sem mutattak semmi feltünöt? 4. Okozhatja a terhesség alatti höemelkedésemet a hashimotó? 5. Veszélyes-e a höemelkedésem a picire? Aggódom, nehogy valami baja történjen. Válaszaikat elöre is nagyon köszönöm! Tisztelettel és üdvözlettel: Laura

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a terhesség, hőemelkedés témában

Tisztelt Kérdező! 1. Testhőmérséklete nem aggasztó. 2. Nem valószínű a gyulladás. 3. Semmi. 4. Ha túlszubsztituálják, igen, ellenőrizzék a pajzsmirigyhormonok szintjét (ugyanakkor CRP-t is, ha eddig nem volt). 5. Nem. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. szeptember 12., 18:28; Megválaszolva: 2010. szeptember 15., 23:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...