• HPV - van 100 százalékos védekezés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Van egy új párom, és kiderült róla hogy hpv fertőzött. Eddig semmilyen érintkezés nem történt köztünk, és ameddig nem találok egy 100%ig biztonságos módszert, addig nem is fog történni semmi. Van egyáltalán ilyen? Mit lehet egy ilyen élethelyzetben kezdeni hogy én ne kapjak el semmit?

        WEBBeteg szakértő válasza a hpv témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos biztos módszer nincs, jelen tudásunk szerint a HPV-től az óvszer sem véd. A párját kellene kikezelni, de specifikus gyógyszer nincs. Isoprinosine-t szedhetne immunerősítésül, majd pár hónap után ismételt kimutatás kellene. Ön beadathatja a HPV elleni oltást, de ez legfeljebb 4 típus ellen véd, és 100-nál is több HPV típus van. Amíg ő nem negatív, sajnos 100%-os védelem csak a szexuális absztinencia. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 09., 23:45; Megválaszolva: 2010. szeptember 13., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó reggelt Doktor úr! Egy kis tanácsra lenne szükségem

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés