Metaplasia

Tisztelt Doktor Nő/Úr Három hónapja voltam rákszűrésen, ami azt mutatta, hogy P2, azzal a feltétellel, hogy meg kell ismételni a rákszűrést (ami meg is történt, ennek még nem tudom az eredményét) , mivel jó indulatú metaplasiát is mutat. Kérdésem, mit jelent ez pontosan, hogy lehet ezt "karbantartani", hogy ne váljon rosszindulatúvá (ha esetleg szokott)? Vagy tán el is múlhat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza metaplasia témában

Tisztelt Kérdező!

A metaplasia inkább normálisnak tekinthető jelenség a méhnyakon, mintsem kóros elváltozás. Teendőt nem igényel sem az orvos, sem a beteg részéről, rosszindulatúvá nem válik (nem rákmegelőző állapot) . Időnként javasolják, hogy miatta a rákszűrést ne egy év, hanem pl. 6 hó múlva ismételjék meg.

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. szeptember 01., 21:11; Megválaszolva: 2010. szeptember 05., 22:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
cytológiai eredmény
Tisztelt Doktor Úr! E-mailen kaptam meg az éves rákszűrésem eredményét a MEDSERV Kft-től, amin az szerepel, hogy konvencionális cytológia...
Metaplasia
Nem rég voltam nőgyógyásznál és a leletem P2 metaplasia. Az orvos szerint ne aggódjak semmi gond, és egy év múlva menjek a kötelező vizsgálatra....
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés