Metaplasia

Tisztelt Doktor Nő/Úr Három hónapja voltam rákszűrésen, ami azt mutatta, hogy P2, azzal a feltétellel, hogy meg kell ismételni a rákszűrést (ami meg is történt, ennek még nem tudom az eredményét), mivel jó indulatú metaplasiát is mutat. Kérdésem, mit jelent ez pontosan, hogy lehet ezt "karbantartani", hogy ne váljon rosszindulatúvá (ha esetleg szokott)? Vagy tán el is múlhat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a metaplasia témában

Tisztelt Kérdező! A metaplasia inkább normálisnak tekinthető jelenség a méhnyakon, mintsem kóros elváltozás. Teendőt nem igényel sem az orvos, sem a beteg részéről, rosszindulatúvá nem válik (nem rákmegelőző állapot). Időnként javasolják, hogy miatta a rákszűrést ne egy év, hanem pl. 6 hó múlva ismételjék meg. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. szeptember 01., 21:11; Megválaszolva: 2010. szeptember 05., 22:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon