Gyógyszerszünet?

Tisztelt Doktor Nő! 2004. novembere óta szedtem mercilont 2010. februárig. Utána rögtön elkezdtem szedni a qlairát, de csak két hónapig, mert nem igazán lehetett kapni, és méreg drága volt. Kb. május óta szedem a yasminelle gyógyszert, és a második illetve harmadik levélnél pecsételtem. A negyedik levélnél amikor elmúlt a mesesem, rá két napra két napig volt pecsételés, de az lehet, hogy még a mestruációtól. Múlt héten voltam dokinál, aki azt mondta, hogy nincs semmi gond, a vizsgálat során is minden rendben volt, és közölte, hogy így is véd a gyógyszer. Következő lenne a kérdésem: Így is hatékony, megbízható a yasminelle? A másik pedig az, hogy gyógyszerszünetet javasolt, mert már régóta szedek gyógyszert, illetve a váltások miatt. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha nem tartok gyógyszerszünetet annak milyen következményei lennének? (nem akarok szünetet, így érzem magam biztonságban! ) Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza közti vérzés, fogamzásgátlás témában

Tisztelt Kérdező!

A kolléga helyesen mondta, a gyógyszer így is védi. A leírtakat figyelembe véve viszont szerintem a gyógyszerszünet nem szükséges (ha valóban nem volt más orvosi oka ennek a javaslatnak, csak a szedés időtartama) .

Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. szeptember 01., 07:52; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 17:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Közti vérzés
Tisztelt Doktorúr/nő! 31 éves nő vagyok. 2 gyermekem van, 3 és 1 évesek.Nagyobb gyermekem császarmetszessel született, a második már természetes...
Vérzés peteéréskor
Üdvözlöm! Az a problémám, hogy pár havonta körülbelül a peteérésemkor barnás-véres folyásom van, ami csak pár napig tart. Már voltam...
nőgyógyászati probléma
Tisztelt Szakértő! Külföldön dolgozom, jelenleg nincs lehetőségem orvoshoz eljutni, ezért kérem az Ön segítségét.12 nappal a menstruációm...
barnás véres folyás
Tisztelt Doktor/ Doktornő! Elnézést, hogy kérdésemmel keresem, de orvosi vizsgálat előtt érdekelne, hogy javasolt- e orvoshoz fordulnom személyesen...
közti vérzés
A problémám, amivel Önhöz fordulok a következő: harmadik fajta fogamzásgátlót kezdtem el szedni (sensonette 30) és közti vérzésem van a 10. nap...