Elmult a menszeszem de mindössze csak 21 éves vagyok

Tisztelt Dr. nö/úr. A menszesz kimaradásom 15 éves koromba kezdödött, nagyon sok orvosnál jártam a problémám miadt de sajnos nem tudtak benne segiteni, egyszerüen nem tudják mi bajom lehet, valaki azt mondta hogy az természetes ha egy nönek kimarad a menszesze akár hosszú idöre is, én ezt elhiszem de azt nem hogy egy serdülö 15 éves lánynál ilyen bajok is lehetnek. Gyogyszeres kezelésseket kaptam ( fogamzásgátlokat.) valamelyikre megjött valamelyikre nem. Voltam hormon kivizsgáláson is ott mindent rendben találtak. Csináltak nállam belsö illetve külsö ultrahangot végül kiderült hogy tüszös daganatokat találtak a méhemben, rá egy hónapra bekerültem a korházba mert sajnos vese köveim is vannak, a korházba csináltak egy ultrahangot a vesém miadt de én megkértem az orvost hogy nézze meg a méhemet is mert elég sok problémám van és hogy ö mit lát illetve mit javasol. A zárojelentésemre ezt irták ( Mk. petefészek nagyobb, kb 45x35 mm-es, mk. oldalon több 10 mm nagyságú cystosus területek láthatók. Az utolsó enyhe menszeszem 2 évvel ezelött volt ez aladt a 2 év aladt semmi. Nagyon aggódom mert nemtudom mi lessz igy velem, vajon meggyogyulok? Vajon lessz majd igy gyermekem? Igaz még csak 21 éves vagyok fiatal, de én is szeretnék babát, és nem adom fel ezért is fordultam önökhöz hogyha tudnak akkor legyenek szívesek és agyanak tanácsot hogy mit tegyek. Elöre is köszönöm Tisztelettel Mokánszki Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a menzesz elmaradása, menstruációs probléma, menstruáció kimaradása témában

Kedves Anita! Leírása alapján a legvalószínűbb az ún. policisztás ovarium betegség fennállása, mely hasonó ultrahangképet és rendellenes menseseket okozhat. Ezzel érdemes nőgyógyász vagy belgyógyász endokrinológus szakemberhez fordulni (beutalót nőgyógyásza vagy háziorvosa is adhat), ahol friss laborvizsgálatokat végeznek (hormonszintek, terheléses vércukor-, esetleg inzulinvizsgálat). A kezelés a vizsgálatok eredményétől, illetve az Ön családterveitől is (kíván most terhességet vagy nem) függ. Üdvözlettel,

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 30., 18:21; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 11:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon