• fogamzásgátló tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Dienille fogamzásgátló tablettát kezdtem el nemrég használni. Az első tablettát, ahogyan kell, a menszeszem első napján bevettem. Miután bevettem 21 szemet, a 7 napos szünetben nem jelentkezett a vérzésem, csak csekély barnás folyás. Szexuális életet nem éltem ez idő alatt. A kérdésem, hogy normális dolog e ez? Okozhatja ezt a tabletta? Helyre fog állni a menstruációm idővel? Vagy érdemes orvoshoz fordulnom? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Kérdező! A tablettaszedés kezdetben okozhat ilyen változást, sőt, a fogamzásgátló mellett sokszor tartósan is kevesebb lesz a menses. Mivel a terhesség a szexuális élet hiánya miatt kizárható, aggodalomra nincsen oka. Ha a következő 2-3 ciklusban nincs vérzés vagy rendetlen a menses, forduljon orvosához egsetleges gyógyszerváltás céljából (ha addig van szex, természetesen végezzen terhességi tesztet). Erre nagy eséllyel nem lesz szükség és szépen beáll a gyógyszer hatása. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 29., 11:35; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: