Elmaradt menstruáció

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 21 éves lány vagyok, 15 éves korom óta szedtem fogamzásgátlót (5 évig triregolt, 1 évig Cypromixet). Az idei nyáron egy betegség miatt abbahagytam így már 3 hónapja nem szedem. Miután abbahagytam a gyógyszert, a menstruációm 2-3 napokat elcsúszott, azonban ebben a hónapban már lassan egy hete késik. A párommal óvszerrel védekeztünk minden alkalommal, gondosan és körültekintően odafigyelve, hogy még véletlenül se essek teherbe. Azonban még így is nagyon félek, hátha mégis valami felett elsiklott a figyelmünk. Egyébként a megszokott menstruáció előtti fájdalmakat ugyanúgy érzem: alhasfájdalom, derékfájdalom, azóta mióta rendesen meg kellett volna jönnie. Lehetséges az, hogy az elmaradás vagy késés oka homonális eredetű? Vagy sürgősen vegyek terhességi tesztet? Meddig várjak még a mentruációra mielőtt orvoshoz fordulok? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a vérzészavar témában

Kedves Hölgyem! Most, ha késik a menses, egy tesztet érdemes csinálni. A hormonális ok a legvalószínűbb a késés hátterében. Vezessen ciklusnaptárat, ha még a következő 1-2 hónapban sem áll be, keressen fel nőgyógyászt.

Kérdés: 2010. augusztus 28., 11:02; Megválaszolva: 2010. augusztus 30., 13:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet