• Méheltávolítás - vérzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Csősz doktor úr! Júniusban részleges méheltávolításon estem át számos miómagömb miatt. Orvosommal közösen döntöttünk a méhnyak benn hagyása mellett, ám arról nem kaptam tájékoztatást, hogy így mini-menstruációm a továbbiakban is lehet. Már persze, ha jól értelmezem a tüneteimet. A műtét óta ugyanis most fordul elő másodjára, hogy kevés barnás folyásom van alhasi feszülésérzet mellett, pattanások jelennek meg a bőrömön, stb. A kérdésem az lenne, hogy jól gondolom-e, hogy a méhnyakban vannak olyan szövetek, amelyek a méhnyálkahártyához hasonlóan reagálnak a hormonváltozásokra, és ugyanúgy leválnak kis vérzés kíséretében? Ez normális jelenség részleges méheltávolításnál? És lehet valamit tenni ellene? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Csősz György válasza a méheltávolítás témában

        Bocs, de szabadságon voltam. Amennyiben sikerült a méh testet egészében eltávolítani többet nincs menses. De a többi tünet/ pl pattanások/ megjelenhetnek hiszen a petefészkei működnek. Valószínűleg tehát kevés méhtest nyálkahártyával maradt benn. Ez nem, baj, de akkor fog menseselni. Lehet egyéb oka is a vérzésnek de az nem követi a ciklusát.


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 24., 13:12; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés