• Fogamzásgátló után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Olyan problémám lenne, hogy decemberben vettem be az utolsó fogamzásgátló tablettát, és azóta nem állt be nálam a rendszer. Hogy pontosítsak, januárban megjött viszonylag rendesen (azt még nem néztem, hogy hanyadik napra), utána 57 napra, azután 34, majd 56 napra és most már a 66. napnál járok és még semmi. Vagyis az 52.napon volt pecsételő vérzés, de annyira minimális, hogy szinte elhanyagolható. A tablettát 3 évig szedtem a lindynette 30-at, előtte sem volt napra pontos, de azért kiszámítható volt, mert a 28-33 nap között jött meg mindig. A kérdésem az lenne, hogy ha elmegyek orvoshoz tulajdonképpen mire számíthatok. Vagy mindezek a tünetek lehetnek-e vmilyen betegség előjele vagy csak ez teljesen normális következménye a gyógyszer abbahagyásának? Nem különösebben szeretnék szintetikus gyógyszert szedni már, ha lehetőségem van, milyen természetes módszerekhez nyúlhatok, hogy minden rendbe jöjjön? Olvastam olyat, hogy ilyenkor előfordulhat, hogy a nőknek sok esetben a tabletta után nincs peteérés, én honnan tudom megállapítani, hogy van-e? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Rózsa

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vérzészavar témában

        Kedves Rózsa! A peteérést biztosan megállapítani ultrahanggal lehet. Ön számíthat fizikális, ultrahangvizsgálatra, esetleg alaphormon-vizsgálatra, pajzsmirigy-funkció ellenőrzésére. A ciklus beállítása hormontartalmú gyógyszerekkel lehetséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 22., 17:51; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés