Ferrlecit injekció

Kedves Doktor Úr/Nő, 29. hetes kismama vagyok és az orvosom Ferrlecit injekció vénás adását javasolta, mivel a hgb szintem 100 g/l, hct 0.30 l/l. Körülbelül ezek az értékek voltak végig a terhesség alatt, de nem javultak vastabletta szedésével sem. Egyébként a vasam jó: 23.3 umol/l. 1-2 hete a hajam elkezdett hullani, ami eddig nem volt jellemző. Ezenkívül a vérnyomásom is alacsony, ahogy világ életemben az volt! Kérdésem az lenne, hogy ez a vénás vas okozhat-e problémát a fejlődő magzatban? Természetesen elolvastam a lehetséges mellékhatásokat és nem sok jót ígér, sőt, várandósoknak nem javasolja a kúrát. Válaszát köszönöm! Navared

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a terhesség, ferrlecit injekció témában

Tisztelt Kérdező! A vénás vas a magzat fejlődését nem zavarja, gyakran kapnak terhesek Ferrlecitet. Sokkal problémásabb, ha a magzat a vérszegénység miatt nem tud megfelelően fejlődni, mert nem kap eléd oxigént az anyától. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 20., 10:45; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 02:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?