Ez már a változókor?

Tisztelt Cím! Idén júliusban töltöttem a 47 évet. Június 26-án volt az utolsó menzeszem, azóta nem jött meg. Különösebb tüneteket nem észlelek azonkívül, hogy folyamatosan hízok. Nem eszem többet, mégis nő a hasam. Mondhatni, hogy havonta 1 kg-ot hízok, kb. 9-10 hónap alatt 9 kg-ot szedtem fel, izzadni szoktam, de ebben a melegben más is izzad, úgyhogy ez nem tudom tünet-e? Aludni rosszul alszom, de ez sem új dolog. Szeretném megtudni, hogy ez már a klimax-e és védekezés nélkül most teherbe eshetek-e, mivel most nem tudom használni a naptár módszert, amit eddig sikeresen alkalmaztam. Másik kérdésem az lenne, hogy ebben az időszakban érdemes-e szedni a szójavit forte tablettát, vagy remifemint, és ezek hizlalnak-e? Köszönöm szépen szíves válaszát. Tisztelettel: Simon Imola

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a menopausa témában

Tisztelt Imola! Igen, ez lehet a változó kor. A menopausa definíció szerint akkor jön el végleg, ha 1 évig kimaradt a menses. Kis eséllyel, de még lehet terhes (jelen esetben sem biztos, hogy nem érdemes csinálnia egy terhességi tesztet, volt már ember terhes 47 évesen is). A Remifemint és egyéb készítményeket meg lehet próbálni, de ha pár hónap után is megvannak a szubjektív tünetek, menopausa rendelésen érdemes elbeszélgetni az esetleges hormonpótló kezelésről. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 16., 05:58; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 16:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?