Mit jelent hogy mélyen van a méhem? Terhes vagyok?

Tisztelt Doktornő/Úr! Számomra egy igen komoly kérdéssel fordulnék önhöz... 4hónappal ezelőtt kezdődött, mikor először nem jött meg a menstruációm. Már évek óta szedek fogamzásgátlót, és eddig órát lehett állítani a menstruációmhoz.Először betudtam az egyetemi vizsgaidőszak drukkjánk, mindaddig még nem csináltam egy tesztet, amely pozitív lett. Majd egy napra rá is készítettem egyet, amely negatív. Pár nappal később elmentem nőgyógyászhoz, aki hüvelyultrahangot készített és megnyugtatott, hogy nem vagyok terhes és felírt egy új fogamzásgátlót, hogy majd ez rendbehozza a dolgokat. Most járok a 3levél fogamzásgátlónál és mégis semmi...azóta újra jártam az orvosomnál...azt mondta nem lát semmi bajt, de olyan méllyen van a méhem.( Mit jelent az, hogy méllyen? ) Véleményem szerint nem mutat semmitől pozitívat egy teszt. Eléggé aggódom, ha mégis terhes lennék nehohogy ártson a babának a fogamzásgátló. Nem lehet, hogy téved az orvoson? (Idős és nekem úgy tűnik mintha nagyon félvállról vette volna ezt a dolgok...többektől hallottam már, hogy 3-4hónapos terhességeket sem ismert fel.Sajnos a városunkban ő az egyetlen nőgyógyász.) Ön szerint lehetek terhes? És téved a doktor? Igazából az egyetem utánnra terveztünk kisbabát, de örülnénk a picinek és valóban nem szeretném, ha egy figyelmetlen orvos hibája miatt esne baja. Szinte mindent elolvastam a témáról...az összes fórumot és másoknál is fordult már elő hasonló eset. 4hónap alatt 8-10 kilót híztam, a hasam eddig lapos volt, most pedig nem hurkákban nől, hanem gömbölyödik. A melleim is megnőttek, rendszeresen van hányingerem, hol túl nyugott vagyok, hol pedig hozzám sem lehet szólni, mint aki depressziós és éjszakánként gyakran ébredek arra, hogy görcsöl a hasam. Van még egy furcsa érzésem is mostanában, olyan mintha fellennék fázva folyamatsan... Lehet attól nőttek meg a melleim ennyire mert meghíztam? Vagy csak lehet beképzelem már ezt az egészet(álterhesség? ) vagy esetleg valami betegségre utalnak ezek a doldok? Kérem segítsen! Várom a tanácsát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

Kedves Hölgyem! Azt nem tudjuk vizsgálatok nélkül megmondani, hogy terhes-e vagy eltérés van-e, de azt tudom, hogy saját érdekében mielőbb keressen fel egy másik nőgyógyászt, ha csak ez az egy orvos van a városban, akkor menjen el egy másik városba vagy a legközelebbi egyetemi klinikára. A pozitív teszt nemcsak terhességben pozitív, hanem pl. béta-HCG termelő daganatokban.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 15., 14:28; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 09:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet