• késik a menstruációm

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor(nő)! Immár több, mint 5 éve menstruálok-rendszertelenül. Jelenleg 17 éves vagyok. Sajnos 28 napos ciklusom nagyon ritkán van, de általában a 27-35 napba mindig bele szoktam férni. Egyszer történt meg, hogy majdnem 10 napot késett, akkor kaptam gyógyszert, az segített. Most azonban már túl vagyok a 14. késési napon és még mindig nem jelentkezett semmi tünet. Csináltam 2 tesztet, mindkettő negatív lett. Rendszeresen élek nemi életet, a partneremmel megszakításos módszert használunk. De a terhességre sem mutat semmilyen jel. A múlt hónapban volt egy lázas hasmenéses napom, de két napnál tovább nem tartott. Ez befolyásolhatja? Emellett, stresszes volt a júliusom, mivel nyári munkát vállaltam, napi 12 óra munkával, szinte aludni jártam haza. Ez a változás okozhat ekkora kiesést? Félek, hogy valami gond van. Olvastam, hogy 3 lehetséges oka lehet a vérzés késésének: a terhesség, a hormonzavar és a méhen kívüli terhesség. Az utolsó eléggé megijesztett. Kérem, adjon tanácsot, mi a teendő? Mindenképp forduljak orvoshoz? Van okom tartani valamitől? Várom válaszát.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a menstruáció késése témában

        Kedves Hölgyem! Mindenképp, ciklusbeállítás is szükséges. A terhességi teszt a béta HCG-t mutatja ki, a méhen belüli és méhen kívüli terhesség között nem tesz különbséget. A menses késésnek hormonális oka, belgyógyászati oka, lelki oka is lehet, nemcsak a terhesség, a pontos ok nőgyógyászati vizsgálattal tisztázható.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 11., 16:16; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés