kismama

37 hetes kismama vagyok, van egy 6 éves kisfiam aki császármetszéssel született. emiatt a 38 héten bekellene feküdnöm és ott megvárni a szülést, de sajnos nem tudom otthonhagyni ennyi idöre a fiam, párom szülei már nem élnek az enyémek meg nagyon messze, férjem meg a probaidejét tölti az uj munkahelyén.mit tudnék tenni? szeretnék azért vizsgálatokra járni és rendesen szülni, de az orvosom elpártol tölem ha nem fekszem be. köszönöm válaszát:renáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a szülés témában

Tisztelt Renáta! Előrebocsátom, hogy helyzetének nehézségeit magánemberként maximálisan megértettem, orvosként viszont a válaszom a következő (talán ez segít megérteni orvosa álláspontját is): Nyilván korrekt ellátást fog kapni úgy is, ha a szülés megindulásakor érkezik meg a szülőszobára. Orvosa azt a döntést, hogy kórházi bentfekvését indokoltnak tartja, minden körülményt és a terhességével kapcsolatos összes információt mérlegelve valószínűleg szakmai alapon hozta meg, ezt Önnek a megfelelő tájékoztatás birtokában jogában áll nem figyelembe venni. (Bár a terhes nők magzatukért is felelnek, az ő érdekeiket is figyelembe kellene venni, de ilyen esetekben hazánkban büntetőjogilag nem szokták felelősségre vonni azt, aki esetleg magzatát veszélyezteti.) Ha viszont így választott orvosa nem kívánja vállalni gondozását, gondolom, ezt Ön is megérti és elfogadja, miként orvosa is tiszteletben tartja az Ön döntését. Ettől függetlenül a megfelelő vizsgálatokra bizonyosan el fog tudni járni (a terhesgondozás semmiféle csorbát nem szenved) és a szülését is levezetik / császármetszését is megcsinálják tisztességgel, legfeljebb a terhesgondózóban/terhesambulancián és a szülőszobán nem éppen az a szülész lesz jelen, akinek a véleményére Ön amúgy sem sokat ad. Végül is így nincs is nagy gond, nem igaz? Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 11., 06:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 13:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele