terhesadat

Kedves Segítő! Szeretném megkérdezni, hogy van-e teendő vagy csak várni kell. Nem védekezünk a párommal, babát szeretnénk. Volt egy egyszeri vérürülés a testemből a ciklus 20. napján. Húzódott a hasam, ezért elmentem vérvételre, ahol a hcg 52-lett, majd 2 napra rá 170. A második vérvétel napja után, a ciklus 26.napján uh-n voltam, ahol a nyálkahártyát csak 9mm-esnek mérték. Mást nem láttak, mert azt mondták, hogy ilyenkor nem látni mást. Viszont azt olvastam, hogy a 9mm-es méhnyálkahártya nem utal terhességre. Viszont a hormonszintem nőt. Akkor ez mi lehet? Méhen kívüli? Vagy még csak nem lehetett látni? Van teendőm? Az uh-n annyit mondtak, hogy jöjjek vissza 2-3 hét múlva.Ez így rendben lenne vagy mást is kell tegyek? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

Kedves Kérdező! Az elvégzett vizsgálatokkal nyilván a méhen kívüli terhességet igyekeztek kizárni, ha 2-3 hét múlva hívták vissza (illetve - feltételezem - panaszok esetén azonnal), akkor méhen belülinek gondolják a terhességet. Ha nincs panasz, elég 2 hét múlva az ultrahang, akkor már lehet látni a terhességet a méh üregében, addig más teendő valóban nincs. Ha viszont görcsöl vagy vérzik, haladéktalanul forduljon orvoshoz, mert csak akkor lesz biztos, hogy nem méhen kívül van a terhesség, ha már egyértelműen látták méhen belül. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 09., 07:23; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 12:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?