Ez mitől lehet? Esetleg terhesség?

Tisztelt doktor úr/nő! 1, 5éve Belara fogamzásgátlót szedek. Június 20-23-án volt meg a menstruációm. Első szem gyógyszert 25-én vettem be. Július 7én kis köztes "vérzésem volt", nem olyan mint a menstruáció, csupán pár csepp barnás rózsaszínes. Július 15én utolsó szem tabletta és a szünetbe a szokásos szombat-vasárnap helyett 19-én hétfőn jött meg. Megvolt másfél napig, a szokásos 4-5 nap helyett. A következő szünethez nem érkeztem még el. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint lehetséges-e hogy terhesség álljon? Tabletta mellett mindenképp elmaradna a köztes vérzés? Valamint a Claritine allergiás gyógyszer befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a menstruáció témában

Tisztelt Kérdező! Köztes vérzés előfordulhat tablettaszedés mellett, főleg az első hónapokban. Próbálja pontosan betartani a gyógyszermentes időszak 7 napját is. A Claritine valószínűleg nem befolyásolta a fogamzásgátló hatását. Ha vérzése a mostani gyógyszerszünetben sem szabályosan jön meg, mindenképpen csináljon terhességi tesztet és forduljon nőgyógyászhoz, mert a terhességet ki kell zárni. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 08., 23:22; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 11:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele