Hypogonadtróp hypogonadizmus

Alacsony hormontartalmú fogamzásgátló okozhat-e hypogonadtróp hypogonadizmust? A mestruációm rendben van(egyenlőre) viszont FHS, LH, ösztradiol szint nagyon alacsony, tesztoszteronszint pedig magas.2éve hirsutismussal küzdök de eddig a női hormonjaim rendben voltak.Lehetséges-e hogy a fogamzásgátló szorítja le az FSH, LH, ösztradiol szintet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a hormonzavar témában

Tisztelt Kérdező! Igen, a hormonális fogamzásgátlók fő hatása, hogy a felsorolt hormonok szintjét leszorítva gátolja a peteérést és ovulációt. A magas androgénszintnek viszont valószínűleg más oka van. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 07., 13:31; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 11:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás