menses változtatás

Szép jó napot! Kérdésem lenne, hogy évek óta szedek fogamzásgátlót, mindig normálisan szedtem, sose hagytam ki stb. Viszont most az egyszer szeretnék változtatni a menses megjövetelén, mert nemsokára megyek nyaralni, és pont az nap jönne meg, mikor megyek, és aznap múlna el mikor jövök..Kérdésem lenne, hogy hallottam olyat, hogy ha szeretném, hogy hamarabb jöjjön meg, csak annyi nappal hagyjam hamarabb abba.De ez esetben ugyanúgy 7napot hadjak ki? És akkor hány napig kell vigyáznunk? Vagy esetleg 5év szedés után 1x belefér hogy nem hagyok ki 7napot, 2levelet folyamatosan beszedek? Mivel 3fázisú a gyógyszerem(Milligest) így azt nem szeretném, hogy tovább szedem, mert nem is vagyok benne biztos hogy melyiket kell, (jól tudom 3.at) illetve utána 2levéllel járkálhatok felét innen felét onnan..Kérem, segítsen, mi a legjobb megoldás ez esetben. Köszönettel Gwen

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a menses eltolása témában

Kedves Gwen! A 3. fázis továbbszedésével tud tolni a mensesen. Ahány nappal tolni szeretné a vérzést, annyi napig szedjen 3. fázisú tablettát, de tudnia kell, hogy minél tovább próbálja halasztani a vérzést, annál nagyobb az áttöréses vérzés kockázata. A 3 fázis miatt a két levél folyamatos szedését nem javaslom. Ha a fent leírt módon tolja el a mensest, a peteérés gátolt marad, a terhesség kockázata nem nagyobb, mint egyébként. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 06., 13:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 11:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele