• menses változtatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép jó napot! Kérdésem lenne,hogy évek óta szedek fogamzásgátlót,mindig normálisan szedtem,sose hagytam ki stb. Viszont most az egyszer szeretnék változtatni a menses megjövetelén, mert nemsokára megyek nyaralni,és pont az nap jönne meg,mikor megyek, és aznap múlna el mikor jövök..Kérdésem lenne,hogy hallottam olyat,hogy ha szeretném,hogy hamarabb jöjjön meg, csak annyi nappal hagyjam hamarabb abba.De ez esetben ugyanúgy 7napot hadjak ki?És akkor hány napig kell vigyáznunk?Vagy esetleg 5év szedés után 1x belefér hogy nem hagyok ki 7napot,2levelet folyamatosan beszedek?Mivel 3fázisú a gyógyszerem(Milligest) így azt nem szeretném,hogy tovább szedem, mert nem is vagyok benne biztos hogy melyiket kell,(jól tudom 3.at) illetve utána 2levéllel járkálhatok felét innen felét onnan..Kérem,segítsen,mi a legjobb megoldás ez esetben. Köszönettel Gwen

        Dr. Deli Tamás válasza a menses eltolása témában

        Kedves Gwen! A 3. fázis továbbszedésével tud tolni a mensesen. Ahány nappal tolni szeretné a vérzést, annyi napig szedjen 3. fázisú tablettát, de tudnia kell, hogy minél tovább próbálja halasztani a vérzést, annál nagyobb az áttöréses vérzés kockázata. A 3 fázis miatt a két levél folyamatos szedését nem javaslom. Ha a fent leírt módon tolja el a mensest, a peteérés gátolt marad, a terhesség kockázata nem nagyobb, mint egyébként. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 06., 13:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 15., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés