Ki tud segiteni?

Menstruációs problémával jelentkeztem a nőgyógyászomnál, menstruáció kimaradása végett, aki laboreredmények kiértékelése után korai menopauzát állapitott meg, majd endokrinológushoz küldött. Az eredményeim rosszak:prolaktin szint 509, 20 mlU, TSH 41, 69uUI ml, LH 95.86, FSH 141.96. Mire utalnak ezek a magas értékek, van-e összefüggés a menstruáció kimaradásával, és kezelhető-e? Van-e okom bepánikolni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a laboreredmény témában

Tisztelt Kérdező! A hormonszintek meghatárzása és normál értékei egyrészt laboratóriumoktól is függnek, másrészt ugyanaz a paraméter számos különböző mértékegységben magadható (pl. mIU/ml, nmol/ml, ng/ml stb. stb.), melyek közt az átváltás nem olyan egyszerű, így csak akkor tudok érdemben válaszolni a kérdésére, ha 2 dolgot megtesz: 1. az adott számok után egyértelmű mértékegység megjelölést ír, illetve 2. ha megadja a labor által az Ön leletén feltüntetett referenciatartományt. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 06., 05:25; Megválaszolva: 2010. augusztus 09., 07:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?