Mi okozza?

Tisztelt Doktor úr, Doktornő! 17 éves lány vagyok, a problémám a következő: Egy héttel ezelőtt elkezdett kissé viszketni a nemiszervem és érintésre kellemetlen, kicsit csípő érzés volt.Elkezdtem canestennel kenni, mert már volt korábban ilyen és akkor ez segített. A viszketés 1-2 nap után megint teljesen elmúlt, az érzékenységet erőteljesebb dörzsöléskor éreztem, de az is megszűnt egy újabb 2nap múlva Ezután az elmúlt 5napon kétszer volt szexuális kapcsolatom a barátommal, az elsőnél abba kellett hagyni mert a behatoláskor úgy fájt mintha túl szűk lenne a hüvelynyílás, ilyet korábban sosem éreztem. Másnap elkezdődött a mentruációm. A második alkalomkor, a menzeszem vége után nem fájt a behatolás, egy idő után kezdett el érzékeny lenni a nyílás csücske. Az aktus után vettük észre hogy a kisajkaim és a hüvelynyílásom körül minden megduzzadt. Ez a duzzanat nem fájt, érzékeny volt, fél óra után lement. Nem csináltam vele semmit. Most megint egyáltalán nem fáj és nem viszket, viszont eléggé aggaszt ez a duzzanat. A két alkalom közötti mentruációm teljesen normálisan és szabályosan zajlott. NuvaRing fogamzásgátlót használok, és nem rég kezdtem Altiva nevű allergia gyógyszert szedni, ma pedig kijött egy herpesz a számon, nem tudom esetleg szükségesek-e ezek az információk. A kérdésem az lenne hogy mi okozhatta ezt a duzzadást nekem? Köszönöm szépen előre a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a nőgyógyászati fertőzés témában

Kedves Hölgyem! Az lenne a javaslat, hogy a menstruáció után keressen fel nőgyógyászt, történjen egy hüvelyváladék-vizsgálat, mert egyértelműen ez alapján megmondani a panaszt okozó kórokozót. Ha megvan az ok, akkor annak megfelelően kezeljék a barátját is önnel egy időben, nehogy a fertőzés oda-vissza adása megtörténjen.

Kérdés: 2010. augusztus 04., 18:35; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:58
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás