Folyás

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nekem jóval több a fehér folyásom az átlagosnál. Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől lehet, és hogyan lehetne megszüntetni, anélkül, hogy nőgyógyászhoz mennék? Milyen gyógyszer, vagy kenőcs van erre? Legyen szíves neveket írni. Köszönettel:Dorka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelyfolyás témában

Kedves Dorka! A bővebb hüvelyváladék nem egyenlő a folyással. Amennyiben a folyás léte kérdéses, akkor mindenképpen nőgyógyászhoz kell fordulni, aki a hüvelyváladék levétele útján egyértelműen meg tudja állapítani, hogy van-e kóros váladékozás vagy sem. A folyás soha sincs önmagában. Mindig egyéb panaszok is kísérik, pl. viszketés, csípő érzés, stb.. A bőséges hüvelyváladékozás pedig normális jelenség, még akkor is, ha ezt kellemetlennek érzed. A bőséges hüvelyváladékozásnak nincsen következménye, de a folyás ki nem kezelése krónikus gyulladást eredményezhet. Ha van partnered, akkor mielőbb keress fel nőgyógyászt. Az viszont nagyon fontos, hogy semmiképpen sem normális, ha egy nő minden nap betétet visel, tehát ezt ne tedd.

Kérdés: 2010. augusztus 04., 01:21; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 12:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet