Miért tér vissza a gomba?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy többször volt már gombás fertőzésem, és mindig vissza tér, mi lehet az oka? Julius 2-án voltam orvosnál, candida albicans, és staphylococcus aureust állapítottak meg. Az utóbbi mitől lehet? Dalacin hüvelykrémet írtak fel, amivel páromat is kezeltem. azóta részben szűntek meg tünetek, de nem teljesen. Menstruációm már 1 hónapja késik. Ezektől a fertőzésektől lehet? Terhességi teszt negatív lett. Fogamzásgátlót február óta nem szedek, magas vérnyomásom miatt, azóta ez a probléma javult. Hajam is hullik. Tényleg okozhat meddőséget a gomba? És ezt honnan tudom? Várom válaszát! Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza a gombás fertőzés témában

A jelenlegi kezelés megfelelő. Inkább arra kellene törekedni, hogy megelőzze a fertőzéseket, amit megtehet savas hatású kúpokkal, illetve a hüvely saját lactobacillusait tartalmazó hüvelykúpokkal. A menses késésének hátterében bármi lehet (cysta, hormonális eltérés), ami miatt keresse nőgyógyászát. A gomba meddőséget nem okoz, hanem a Clamydia fertőzés az, ami meddőséget okozhat, ezen irányban végezzen el szűrővizsgálatot.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. augusztus 03., 20:11; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 10:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás