• Kombinált teszt eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Ultrahang alapján 12 hét 6 naposan voltam kombinált teszt szűrésen. Értékeim: PAPP-A szint 0,42MOM Szabad Béta Hcg 1,58 MoM Tarkóredő 1,2 MoM (1,8MM) Kockázat 1: 370-hez. A vizsgálat eredményére Negatívot írtak, de bárhol utána olvasok a két első érték 0,6 MoM alatti és 1,35MoM feletti, valamint az arány 1:250 feletti az már pozitívnak tekintendő. Akkor most én mi vagyok? Várom válaszukat, Tisztelettel:

        Dr. Deli Tamás válasza a kombinált teszt témában

        Tisztelt Kismama! Feleslegesen aggódik. 1. A biokémiai értékeket, a tarkóredőt és az életkort együtt kell figyelembe venni a kockázatbecslésnél, ezért "kombinált" a szűrés és nem pedig "AFP" vagy "PAPP-A" stb. vizsgálat. 2. 1:250 egy törtszám, az 1:370 ennél kisebb, ezért negatív. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 31., 12:23; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 22:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés