Hogyan fordulhatott ez elő?

Tisztelt Doktor Úr! A következő lenne a problémám: A dolog ott kezdődött, hogy fájó, kellemetlen érzést éreztem a nemi szervemen, de inkább csak akkor, ha hozzá kellett érnem, és elmentem nőgyógyászhoz. Megvizsgált és megállapította, hogy be van gyulladva a hüvelyem, kaptam rá Klion-D 100 nevű hüvelytablettát, és vett le mintát is. Már a kezelés 2-3 napja körül elmúlt a fájdalom, de végigszedtem, mert ez volt előírva. 2 hét után visszamentem, hogy mi lett az eredmény (mert volt rákszűrés is) , és a leleten rajta volt, hogy gombát is találtak a mintában. Az orvos anélkül, hogy megvizsgált volna felírta a Mikogal (300mg) nevű hüvelykúpot. Mondtam neki, hogy már nem fáj, arra azt mondta, hogy akkor már a gyógyulás útján vagyok, és azt is megkérdeztem tőle, hogy a Klion ezt nem hozta-e rendbe. Erre azt válaszolta, hogy az nem a gombára volt, hanem a gyulladásra és baktériumokra. Gondoltam akkor biztos igaza lehet, tudja, mit csinál. Így elkezdtem a 3 napos kúrát, úgy hogy igazából nem is fájt a nemi szervem. A legnagyobb problémám az, hogy már a 2. kúp után is gyanúsan fájt a nemi szervem, a 3. egyben utolsó kúp után pedig még jobban fájt, és ráadásul zuhanyzáskor megnéztem a hüvelyemet, és tele volt sűrű túrószerű váladékkal: (Úgyhogy most a kúrák végén nagyobb a problémám, mint az elején (akkor nem is volt ez a csomós váladék) . Ön szerint ez hogyan következhetett be? A kúpnak pont hogy elmulasztani kellett volna, nem pedig előhozni. Az orvos vajon szakszerűen járt el? Ezután mit tudok csinálni? Az a baj hogy 2-3 nap múlva megjön a menzeszem, új kúrát nem is tudnék elkezdeni. Az orvos ajánlott még egy hüvelykrémet a kúp használata után (Vitagyn C) hogy használjam pár napig, a maradékot pedig a menzesz után. Viszont a betegtájékoztatón az van, hogy 6 egymást követő nap. Most akkor érdemes elkezdenem, vagy csak a vérzés után? Segít vajon rajtam ez a krém? Kétségbe vagyok esve, hogy fordulhatott ilyen elő: ( Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Csuth Ágnes válasza nőgyógyászati fertőzés témában

Kedves Hölgyem!

Az biztos, hogy a tények pontos ismerete és a vizsgálatok eredményének ismeret nélkül nem lehet megmondani, hogy pontosan mi okozta önnél a tüneteket. Az biztos, hogy a gombaellenes kúp nem okozhat gombás fertőzést, viszont a hüvelyváladékkal elkeveredve lehet túrós az állaga. A Vitgyn C a hüvely pH-ját állítja helyre, alkalmazza az orvos utasítása szerint.

Kérdés: 2010. július 30., 00:45 ;Megválaszolva: 2010. augusztus 01., 16:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Canesten combi szúró fájdalmat okoz....
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az elmúlt hónapokban a nőgyógyászom többször is felírta a Fluconer tablettát (2db) , de a panaszaim megmaradtak. Most a...
Állandóan visszatérő gyulladt nemi...
Tisztelt Doktornő! A kislányom problémája lassan 1 éve tart amióta óvodába jár. Először a pirosságra lettem figyelmes a nemi szervénél...
szemáremajak viszketés
Kedves doktornő! Tegnap óta viszket a szemérem ajkam és nem tudom hogy miért.Éppen menzesz előtt állok és Canesten krémmel kenegetem, nemi...
Mi a baj?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Fehér folyásom van, néha viszkető érzéssel és enyhén szúrós szaggal. Ez a problémám már 16 éves korom óta tart....
Nemi fertőzés
Tisztel Dr. Nő/Úr! 38 éves nő vagyok, a kérdésem a következő. Hüvely folyásom van, sárgás, nem bűzös, inkább sűrű állagú. Viszont nem...