Zanocin és terhesség tervezése

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az orvosom Zanocin gyógyszert írt fel 10 napi adagot. Kisbabát szeretnénk és az utolsó gyógyszert a ciklusom 11. napján kell bevennem. Szeretném tudni, hogy a gyógyszer szedésének lehet-e negatív hatása a fogantatásra illetve, ha történik fogantatás okozhat-e problémát a magzat fejlődésére.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a zanocin, gyermekvállalás témában

Tisztelt Kérdező! A Zanocin a fogamzást nem gátolja. Terhesség alatt szedése nem javasolt (a fejlődő porcot károsíthatja), azonban mivel a gyógyszer felezési ideje 4-6 óra, egy várható fogamzás pedig csak napokkal a gyógyszerszedés után lenne (és a porckárosítás egyébként sem a terhesség legelső napjaiban következne be), nyugodtan szedheti a gyógyszert és akár ebben a ciklusban is teherbe eshet. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. július 28., 21:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 19:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás