Mit tegyek?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tavaly (pont 1 éve) lett felhelyezve goldlily short spirál, mivel leiden mutáciom van (V. fact. leiden mut: heterozygota. PI all. vad tipus, MTHFR: vad tipus). Nem is volt problémám eddig azon kivül h nem rendszeres a ciklusom- a spirál elött mindig 29 napos volt (26-34 nap között változik, de egyszer volt 40 napos is) ám most 22 nap telt el, és már a mai nappal 8. napja h gyenge vérzésem van. Normális ez? Fertözésem egyéb gyulladásom vagy bármi olyan ami okozati tényezöként szerepelhetne nincs -legalábbis é nem tudok rola.Nem fáj semmi, nem érzek szúró fájdalmat se és a spirál jelzöszála is ugyanugy tapinthato. Keressek fel minnél elöbb nögyogyászt vagy várjak? Esetleg kezdjem el szedni az ergam cseppet? (régen szedtem fogamzásgátlot, majd miután kiderült a leidenem abbahagytam, akkor szintén nem állt el a vérzés arra kaptam). Válaszát elöre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a spirál, rendszertelen vérzés témában

Tisztelt Kérdező! Ha a rendszertelen vérzés megmarad, érdemes felkeresni nőgyógyászt, a nem szabályosan jelentkező és elhúzódó vérzés hátterében spirál mellett is állhat terhesség, méhen kívüli terhesség, petefészekciszta. Ha a fő rendellenesség inkább az elhúzódó vérzés, egyéb okok (myoma, adenomyosis) kizárása után nem kizárt, hogy a jelenlegi spirál eltávolítására lesz szükség. Ekkor megoldást a hormontartalmú spirál (Mirena) jelenthet, ez thrombophiliában (Leiden heterozigótáknál) sem ellenjavallt, a vérzés mennyiségét pedig drámaian, akár nullára csökkenti. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. július 26., 20:32; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 15:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon