Candida

Tisztelt Doktor Úr! December óta küzdök hüvelyváladékozással. Az első tenyésztés februárban proteust és candidát talált. Bár a nőgyógyász szükségtelennek tartotta, elmentem urológushoz is. A vizeletből enterococcust tenyésztettek ki. Ezt a két fertőzést 10 napos ciprofloxacin kúrával kezelték. Ettől persze a candida rosszabbodott. Már túl vagyok mindenféle kúrán és sajnos a candidás fertőzés állandósult - a másik kettő elmúlt. A kezelés a következőképpen néz ki: menzesz után orvos, felír egy - általában 3-10 napos kúrát kúppal, / már lassan a teljes palettát kivégeztük/ illetve egy alkalommal kaptam egy szem gyógyszert. A kúrák után javul a helyzet, de a menzesz közeledtével rosszabbodik, utána pedig mehetek újra az orvoshoz. A tüneteken /égető-viszkető érzés/ a Pimafucort krém segít. Úgy gondolom, a higiéniára is maximálisan odafigyelek, kapcsolatom pillanatnyilag nincs, tehát nem a párom fertőz vissza. Kérem, adjon tanácsot, mit lenne érdemes még megpróbálni. Válaszát nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a gombás hüvelyfertőzés témában

Tisztelt Kérdező! Tartósabb szájon át szedendő gomba ellenes szer (fluconazol vagy itraconazol készítmények valamelyike) akár több hétig-hónapig fenntartó dózisban is. A normál hüvelyi flóra helyreállítása (Gynophilus vagy Gynoflor) és a normál hüvelyi pH fenntartása (nem túl gyakori Lactacid vagy tejsavas öblítéssel). Amit még megpróbálhat a kúpok és krémek közül, ha még nem volt, az új hatóanyagú, vény nélkül kapható Gynoxin kúp, ill. Lomexin krém. Sok sikert, üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. július 26., 12:03; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 10:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele