szüntelen menstruáci

tisztelt doktornő/doktorúr! több mint két éve menstruációs zavarom van, gyakorlatilag alig volt 1-2 nap szünet (a legjobb esetben is szűk egy hét )eddig a menstruációk között...járok orvoshoz, ultrahang vizsgálaton látott valamit a doktornő mindkét oldalon, azt tanácsolta, keressek korházi orvost.meg is tettem, aki meg is kapart a vérzés miatt, utána egy hónappal nem látott semmit az ultrahangon.most egy hónapja már, hogy megint egyfolytában vérzek, ugyanúgy darabos vérzésem van, mint kaparás előtt...a menopauza minden tünete illik rám.a rendszertelen, folytonos vérzés lehet tünete a változókor beköszöntének? vagy egyszerűen addig kell járnom eü kaparásra amig be nem áll megint a menstruációs ciklusom? van erre orvosság? köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Deli Tamás válasza a vérzészavar témában

Tisztelt Kérdező! A küret szövettani leletét nem írta meg, pedig az elég fontos ebben a helyzetben (hyperplasia nem volt? ). Myoma, adenomyosis az ultrahangok alapján nincsen? Ezek is ilyesmnit okoznak. Kezelési lehetőség több is van: 1. Gyógyszeres vérzéscsökkentés, pl. Exacyl + Ponmel kombináció igen hatékony. 2. Hormontartalmú spirál (Mirena) - gyakorlatilag 0-ra csökkentheti a vérzést. 3. A méhnyálkahártya maradandó "megsütése" hysteroscopos műtéttel, ún. endometrium ablatio. Egy 4., végleges megoldás a méheltávolítás bizonyos feltételek teljesülésekor. Tehát nem kell folyamatosan küretekre járni semmiképpen. Üdvözlettel,

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. július 24., 10:15; Megválaszolva: 2010. augusztus 02., 22:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele