• Mikor lesz gyermekáldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Nő! Párkacsolatban élek, 41 évesek vagyunk. Télen úgy döntöttünk, vállalunk egy közös gyermeket (nekem már van egy 20 éves lányom az első házasságomból), sikerült is teherbe esnem, de sajnos rendellenességet állapítottak meg a kicsinél és 12 hetesen meg kellett szakítani a terhességet. Nagyon szeretnénk gyereket, szinte meg sem vártuk a kötelező 6 hete, már újra próbálkoztunk, azóta is, de sajnos nem sikerül. Nem vagyok türelmetlen (vagy mégis?), de mivel nem vagyunk már 20-30 évesek, bizony úgy érzem, sűrget az idő, ha még fel is akarjuk nevelni a csöppséget. Kérem segítsen, adjon tanácsot, mivel tudnánk "rásegíteni", siettetni a megtermékenyülést. Sajnos a peteérést hiába figyeljü, szabálytalan a ciklusom. Várom és köszönöm mielőbbi válaszát.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a teherbe esés témában

        Kedves Hölgyem! Sajnos speciális és hatékony "házi praktika" nincs. Javasolt lenne nőgyógyászati vizsgálat, ultrahang segítségével meg lehet mondani a peteérés időpontját, sőt, akár gyógyszeresen is lehet azt stimulálni, ha szükséges. A férjének javasolt lenne egy rutin spermakép elkészítése andrológusnál. Ha bármi eltérés van, akkor azt jobb időben felismerni, hogy lehessen korrigálni, ha van rá mód. Sok sikert!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 22., 18:18; Megválaszolva: 2010. július 23., 23:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés