• méhszájseb, fagyasztás ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        méhszájsebet diagnosztizálak nálam nemrég, és mondta az orvosom h ezt fagyasztással kell eltávolítani. pontosan eltudná nekem mondani ez mit is jelent? mi fog történni bennem? utána tényleg egy hétig folyásom lesz? kérem mindnt írjon le ezzel kapcsolatban. köszönöm

        Dr. Deli Tamás válasza a méhszájseb témában

        Tisztelt Kérdező! A méhszájseb elnevezést a laikus nyelv a méhnyak többféle elvéltozására használja, az Ön esetében valószínűleg a méhnyak csatornáját bélelő hengerhám sejtek méhnyak felszínén való megjelenését jelenti - ennek orvosi neve cervicalisatio (erre csak az életkora és a javasolt kezelés alapján tudok következtetni). Ez nem kóros elváltozás, általában csak akkor érdemes foglalkozni vele, ha panaszt okoz (szexuális együttlétnél vérzést vagy visszatérő nyákos folyást). Ilyen esetben a méhnyak felszínén levő sejtek fagyasztással elpusztíthatók, helyüket a normál laphámsejtek veszik át. A beavatkozás után pár napig valóban lehet kissé bővebb hüvelyváladékozás. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 18., 10:56; Megválaszolva: 2010. július 24., 16:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés