MRI + megtermékenyítés

2 héttel ezelőtt MRI vizsgálaton estem át, gerincpanaszok miatt. Tekintettel arra, hogy nagyon szeretnénk kisbabát, azt szeretném megkérdezni, hogy mennyit kell várni a biztronságos megtermékenyítéssel? Hallottam ugyanis, hogy a vizsgálatot követően egy darabig nem ajánlott... Válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza MRI témában

Kedves Kérdező!

Jelen tudásunk szerint az MRI vizsgálat nem károsítja a magzatot és petesejtkárosító hatásáról sem tudunk (de ha lenne mutagén hatása a petesejtre, a létrejött mutáció viszont a vizsgálattól eltelt időtől függetlenül megmaradna) , így a terhesség gyakorlatilag bármikor vállalható.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szakértő szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2010. június 15., 16:35; Megválaszolva: 2010. június 29., 16:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar
Másodlagos szakvélemény
Menstruáció időtartama