• Pozitív otthoni teszt vs. negatív orvosi vizelet teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Farkas Ágnes, Az lenne a kérdésem, hogy az alábbiak alapján mi lehet a bajom: Fogamzásgátló tablettát szedek kb 7 éve. Évente néhány alkalommal saját megnyugtatásom érdekében csinálok terhességi tesztet. 2009. novemberében is csináltam egyet, amin halvány második csík jelent meg. Elmentem nőgyógyászatra, vizeletvizsálatból azt mondták, hogy nem vagyok állapotos. A biztonság kedvéért később (idén februárban) csináltak még egy tesztet, ennek az eredménye is negatív lett. Azóta a párommal folyamatosan rettegünk (főleg én), hogy "bármikor állapotos lehetek". Ez kihat a szexuális életünkre. Nem elég, hogy szedem a fogamzásgátlót, de meg is szakítjuk a közösülést. Állandó streszt jelent minden együttlét. Még nem aktuális a gyerekvállalás, így felelősséggel védekezünk. 1 hete megint csináltam egy tesztet, ami reakció időn belül negatív lett, de utána ismét megjelent a halvány második vonal. A menstruációm mindvégig normális, időben jelentkezik, maximum annyit tudnék felhozni változásként, hogy az elmúlt 4-5 hónapban talán több a mennyisége. Természetesen megismétlem a tesztet és elmegyek a nőgyógyászomhoz is, de érdekelne, hogy Ön szerint - ha tényleg nem vagyok állapotos -, akkor mi okozhatja ezeket az ál pozitív eredményeket? Az első alkalommal az orvosom közölte, hogy szerinte rosszul végeztem a tesztet, de úgy gondolom, hogy 27 évesen meg tudom oldani ezt a feladatot. Más terhességre utaló jel nem igazán jelentkezett. A melleim kb 2 éve tejszerűen váladékozni kezdtek, ezzel is jártam nőgyógyásznál, UH vizsglaton mindent rendben találtak, további vizsgálat nem volt. Néhány hete ismét fájt a mellem, így felkerestem az orvosom, újabb UH vizsgálatot kért, ennek még nincs eredménye. Mielőbbi válaszát várva, üdvözlettel: Szabok

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló, terhességi teszt témában

        Kedves Szabok!

        Valóban előfordulhat, hogy esetleg nem megfelelően végzete vagy értékelte a tesztet, esetleg két teszt között (ha pl. volt egy kis vérzés) történhetett egy mensesszerű vérzéssel egy igen korai terhesség vetélése is, és azért lehetett mát a következő teszt negatív. De álpozitív eredményt adhat esetleg az emelkedett proteinszint vagy a magas LH hormon szint is. A kérdést eldönti a vérből végzett terhességi hormon (béta-HCG) kimutatás. A tejcsorgást illetően: ha a terhességet kizárják, érdems ellenőrizni a prolaktin hormon szintjét is.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-14 00:33:22; Megválaszolva: 2010. június 14., 00:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés