• Nem menstruálok. Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        16 éves vagyok, és még nem menstruálok. A szüleim egyelőre a saját döntésemhez kötik a nőgyógyászati vizsgálatot. A szüleim közül apám rendkívül későn érő típus. Jellemző rám a fokozott szőrzetnövekedés és a pattanások, a másodlagos nemi jellegeim szerintem kicsit alulfejlettek. Egyébként elég stresszes életet élek, depressziós vagyok, erre gyógyszereket is szedek. Érdemes-e elmennem a nőgyógyászhoz? Milyen hatásai ill. mellékhatásai lehetnek a kapott gyógyszereknek? Elhízhatok-e a gyógyszerektől?

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves 16 éves lány!

        A menstruáció eddigi nem jelentkezése és a másodlagos nemi jellegek miatt érdemes elmennie egy nőgyógyászati vizsgálatra. Először azt kell tisztázni, hogy van-e probléma, és ha igen, akkor pontosan mivel áll szemben, addig a kezelés lehetőségeiről és ennek mellékhatásairől beszélni még fölösleges, hiszen számos ok állhat a háttérben. Keressen fel egy ilyen ifjú hölgyekkel foglalkozó lányka szakrendelést, ahol empatikus nőgyógyász fogja önt kivizsgálni. Ha megvan a diagnózis, írjon vissza, sé segítünk megítélni a kezelés lehetőségeit, és felvilágosítjuk ezek mellékhatásairól.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-07 14:39:54; Megválaszolva: 2010. június 07., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés