• Terhesség vagy mellékhatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg!

        Menstruációmat közvetlen követő első napokban Escapelle tablettát kellett bevennem, amelyet rá öt napra öt-hat napig tartó vérzés követett. Azonban a rendes menstruációmhoz képest most a vérzésem már több mint egy hete késik, csak barnás folyás jelentkezett. Két terhességi teszt is negatív eredményt mutatott. Mennyi az esélye a terhességnek, vagy ez csak a sürgősségi tabletta hatása? Vagy az öt napig  tartó vérzéhez kell számítani a mostani havi megjövetelét? Az rendes menstruációnak számított? Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a escapelle témában

        Kedves Kérdező!

        Az Escapelle hormonlökése okozta a vérzést, az azt követő ciklusban a vérzés rendetlenül jöhet meg. A tabletta utáni vérzés nem rendes menses, a gyógyszer hormonjainak köszönhető. Mivel ilyenkor lelökődik a méh nyálkahártyája és felborul a ciklus, nehéz megjósolni, mikor kell pontosan jönni a vérzésnek. Az Escapelle 1. napon bevéve 95%, a 2.-on 85%, a 3. on kb. 60% eséllyel előzi meg a nemkívánt terhességet. Ha néhány héten belül nincs vérzés, lehet terhes, csináljon tesztet. Az eddigi 2 teszt lehet, hogy túl korán készült és a negatív eredmény még nem feltétlen jelenti, hogy nem jött létre terhesség.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-05 21:41:08; Megválaszolva: 2010. június 05., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt dr. ÚR! AZZAL A KÉRDÉSSEL FORDULOK ÖNHÖZ HOGY 14-én kellett volna meg jönnie de helyette barnás folyás OM volt 15-én véreztetem egy kicsit és 16-án megint barnás folyás van a betéten!Mi lehet az oka? Tesztet csináltam és negatív...