• Pms szindróma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor-Nő! Azért fordulok Önhöz, mert már kaptam kielégitő válasz, igy remélem most is így lesz:) Problémám a következő, Nagyon nehezen bírom a premens időszakot, 33 éves egy gyermekes anyja vagyok, mindig nagyon erős volt a vérzésem ezért elkeztdem szedni vagy 2 éve fogamzásgátlót, hogy könnyebb legyen a vérzésem, jó is volt egy darabig majd fájt a gyogyitól a fejem milligest, yadine, majd szünet, hurok az begyulladt rosszul rakták fel, most újra yadine, de most történt vérvizsgálat nem, úgy mint előzőleg. A problémá az ami már az őröletbe kerget, hogy félidőbe vagyok még a gyógyszerrel és bedurrant a mellem, olyannyira, hogy vizes ruháznom kelett, szedtem a premenset, olvastam viszont azt is, hogy azok szedik akik babát akarnak, mert meg vastagítja a méhnyálkahártyát, de a fogamzágátló elvéknyitja, ugye? Ön javasolta nekem a qlaira nevü gyógyszert, én elég parás vagyok és olvastam, hogy nem minden esetben jön meg,,, ez így van? Esetleg a patikából ha beszerzem akkor, hogy kezdjem el szedni, mert most vagyok az első napi vérzésnél és a yadint majd csütörtökön kell be szednem...Egyébként törödjek bele a premenstruációs időszakba, de egyáltalán biztos, hogy az az amikor még 9 szem gyógyszerem van hátra, és már jelenkezik a tünet? Elnézést ha túl zavarosan írok, de nagyon nehéz napokon vagyok túl, és már nem akarok menni a Nőgyógyászomhoz sem, köszönöm a válaszát:), nagyon szép hetet kívánok önnek. Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalmas mell témában

        Kedves Gabriella!

        A premenstrualis szindróma és a dysmenorrhoea tüneteit nem steroid gyulladásgátlók, görcsoldók enyhíthetik (pl. Ibuprofen, Apranax, Diclofenac, No-Spa, Cataflam, Meristin stb.), az emlőpanaszokon enyhe vízhajtó vagy bromocriptin segíthet, illetve a megfelelő fogamzásgátló (lehetőleg 4. generációs gesztagénnel, ha ezek közül a Yadine nem jött be, valóban megpróbálható a többfázisú Qlaira, ill. az egyfázisú, de eltérő hatóanyagú Belara). Néha a ciklus második felében adott gesztagénpótlás is segít. Enyhe sedativum (Xanax, Frontin) is szükséges lehet. Ezek mind vénykötelesek, így orvosa felkeresését aligha kerülheti el. A PreMens nyálkahártyavastagító hatásáról nem tudok. Igen, a fogamzásgátlók vékonyabban tartják a méhnyálkahártyát. A Qlairát egyébként a Yadine utolsó tablettájának bevétele utáni napon kellene elkezdeni szedni.


        Dr. Deli Tamás
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-06-03 00:03:28; Megválaszolva: 2011. október 05., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: