• Terhességi mérgezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Feleségem terhes volt, a 33. hétben kb. 150/100-ra emelkedett a vérnyomása és a vizeletében megemelkedett a fehérjeszint. Neki előtte is problémái voltak a vérnyomásával, erre Betaloc Zok gyógyszert szedett. Az orvosa múlt hét hétfőn befektette a kórházba, ahol vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel kezelték. Úgy érezte, a baba kevesebbet mozog, mint az előző időkben, ezt az orvosokkal is közölte, de nem tettek semmit. Kedden délután sajnos a babánk meghalt. Azt mondták, terhességi mérgezés. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint helyesen jártak-e el az orvosok, vagy tehettek volna valamit? Nem pereskedni szeretnénk, csak tudni, hogy ha legközelebb a nejem terhes lesz, mehetünk-e ebbe a kórházba, vagy inkább keressünk másikat? Továbbá érdekelne, hogy szedhető-e terhesség alatt a Betaloc Zok, illetve, hogy megelőzhető-e a terhességi mérgezés, vagy legalább csökkenthető-e az esélye egy újabb terhesség alatt? Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi mérgezés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Előrebocsátom: nagyon sajnálom ismeretlenül is, ami Önökkel történt. Azt megítélni, hogy orvosaik megfelelően jártak el, a leírtak alapján nem tudom, de néhány dolgot mindenképpen hangsúlyozni szeretnék: 1. Még ha mindenben a legnagyobb körültekintéssel, szabályszerűen, alaposan járunk el szülészként, akkor is előfordul, hogy egy magzat méhen belüli elhalását sajnos nem tudjuk megelőzni. 2. "Az orvosok nem tettek semmit". Ezt néha laikusként nem mindig jól ítéli meg az ember. Nem tudom, milyen vizsgálatok történtek, illetve milyen eredménnyel, de valószínűleg azért egy vagy több ilyenkor szükséges vizsgálatra és beavatkozásra sor került (ismételt vérnyomásmérések, laborvizsgálatok, magzati ultrahang, CTG, Doppler ultrahang, fizikális vizsgálattal az ödémák megítélése, szívhanghallgatás, terhességi mérgezés anyai tüneteinek a felmérése, magzati tüdőérlelés, gyógyszeres vérnyomáscsökkentés stb.). 3. A Betaloc a terhesség alatt szedhető. 4. A terhességi mérgezés nem nagyon előzhető meg, a korai felismerés és a megfelelő kezelés segíthet. Ismétlődése nem automatikus, első terhességekben gyakoribb.

        Remélem, felesége jól van. Mielőbbi testi és lelki felépülést kívánok.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-02 01:16:55; Megválaszolva: 2010. június 02., 01:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés