• Genetikai vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már van egy 16 éves lányom, egy 3 éves fiam és egy 17 hónapos lányom. 37 éves vagyok, és ismét gyermekáldás előtt állok. 9 hetes ikerterhes vagyok. A fiam előtt 4,5 évig meddőség illetve többszörös vetélés miatt nagyon alapos kivizsgálásokon estünk át. Aztán spontán komplikációmentesen megszültem mindkét gyermeket egészségesen. Most a korom miatt már javasolt genetikai vizsgálatra elmenni.

        Ön szerint milyen esetben lehet szükség a magzatvízvevős vizsgálatra így ikerterhesség esetén a 4-5. gyereknél, ha remélhetőleg a 12. hetes ultrahangvizsgálat és az AFP-érték megfelelő lesz. Vagy inkább érdemes az Istenhegyi Klinikára bejelentkezni egy kombinált genetikai vizsgálatra?

        Köszönettel!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, genetikai vizsgálat témában

        Kedves Kérdező!

        Egy genetikai tanácsadás során ki fogják számolni, hogy az Ön esetében mekkora a Down-kór kockázata a jelen terhességben, figyelembe véve életkorát, a nyaki redőket és a biokémiai vizsgálatok eredményét (bár utóbbiak az ikerterhesség miatt csak korlátozottan értékelhetők). Amennyiben a Down-kockázat meghaladja az amniocentesis (magzatvízvétel) vetélési kockázatát (kb. 1:150), javasolni fogják a vizsgálat elvégzését.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-29 08:47:00; Megválaszolva: 2010. május 29., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés