STD kérdések, menstruációs probléma

Kedves Doktornő/úr!

Nemrég voltam nőgyógyászati citológián, melynek eredménye P2 lett. Gardnerellát, trichomonast és középfokú gyulladást találtak, melyeket most kezelnek. Volt HPV (korábban Ön is javasolta nekem a HPV tipizálást tavalyi HPV gyanú miatt) és Chlamydia szűrésem, melyek negatívak lettek.
HPV - ettől függetlenül - még megjelenhet újra, akkor is, ha óvszerrel védekezünk jelenleg és most negatív lettem?


HPV szájban lehet attól, mert a hüvelyből stb. vett kenet negatív ebből a szempontból?

Kérdésem lenne még, hogy ha a citológiámban más nem volt írva, attól még Candida lehet a szervezetemben - bárhol?


További kérdésem: a menstruációm nagyon nehezen indul meg, sokáig barnás. Ennek a sárgatesthormon az oka? Mit tehetek, hogy normalizálódjon újra a menstruációm? Ön szerint lehetséges, hogy 2 évvel ezelőtti abortuszom vagy régebben - nem hosszú ideig szedett - fogamzásgátlók is az okai ennek a zavarnak?

Köszönettel: Nóra

WEBBeteg Szakértő válasza HPV vírus témában

Kedves Nóra!

1. Igen, a HPV-t el lehet kapni, az óvszer pedig sajnos a HPV fertőzéstől nem véd.

2. Igen, lehet HPV a szájban-garatban.

3. Igen, lehet Candida a szervezetben (pl. belekben) .

4. A premenstrualis pecsételés oka a sárgatest elégtelen működése lehet, fogamzásgátló vagy a ciklus második felében gesztagénhormon-pótlás segíthet.

5. Nem, szerintem nem az abortusz vagy a régebbi fogamzásgátlószedés az ok.

Kérdés: 2010. május 27., 23:29; Megválaszolva: 2010. május 27., 23:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
HPV gyanú+babaprojekt - gond lehet?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2010. novemberében citológiai eredményből HPV gyanút írtak negatív citológia mellett. HPV tipizálás folyamatban van....
HPV vírus + terhesség: mi a teendöm...
Tisztelt Doktornö/Doktor úr! Az esedékes cytológia alkalmával HPV tesztet is végeztem, ami sajnos pozitív lett. A laboreredményem viszont teljesen...
HPV vírus ott fog maradni örökre? A...
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Ha valakinél kimutatták a HPV vrust akkor mi  a teendő? Akkor már örökre ott fog lappangani? Férfiaknál és...
HPV, kihez forduljon a párom?
Tisztelt Dr. Bartha Tünde!   Először is, köszönöm válaszát. Viszont lenne még egy problémám. Nőgyógyászom azt javasolta, hogy a párom is...
HPV, nem azonosított típussal
Tisztelt Doktor úr/nő!   1 éve szedek fogamzásgátlót. Ez alatt az egy év alatt híztam 15 kg-ot, volt 2 gombás fertőzésem és 2 felfázásom is....