• Hormontapasz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Nő!/Dr. Úr! 43 éves vagyok, 2 éve mióma és endometriozis miatt eltávolították a méhemet és a petefészkeket.Azóta hormontapast (2 mg-os ösztradiol tartalommal)használok. 6 hete belefogtam egy akkupunktúrás fogyókúrába, az étvágyam látványosan csökkent, sokkal kevesebbet eszem, mint előtte, azonban a kezdeti 1-4 kezelés során leadott 4 kg súlyt további súlyleadás nem követte, pedig a diétát szigorúan betartom. A doktornő azt mondta,hogy a hormonkezelés nagyban befolyásolja a testsúlyt illetve a diéta is sokkal eredménytelenebb, ha valaki hormonkezelésben részesül. Muszály lenne további kilókat leadnom, mivel a kezdeti 98-ról 94-re ment le a súlyom, és ez még mindig nagyon sok, legalább 10-15 kilónak még le kellene mennie. Igaz lehet-e a doktornő fejtegetése és ha igen milyen módszert javasolna arra, hogy sikerüljön a súlyomat némileg csökkentenem. Válaszát előre is köszönöm: Marianna

        WEBBeteg szakértő válasza a hormontapasz, hízás témában

        Kedves Marianna!

        Az ösztrogénpótlás önmagában nem okoz hízást (puffadást, esetleg átmeneti folyadékvisszatartást okozhat), ezért sokkal inkább a másik női hormon, a progeszteron analógjainak férfihormon-szerű ún. anabolikus hatása lehetne inkább felelős. Leírása alapján úgy tűnik, ilyeneket nem szed, így az okokat inkább máshol kell keresniük. A súlycsökkentés alapja, hogy időegység alatt legalább 1-gyel több kalóriát égessünk el, mint amennyit beviszünk. Ehhez a diéta mellett mindenképpen fontos a testmozgás.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-24 01:11:00; Megválaszolva: 2010. május 24., 01:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés