• Van -e peteérésem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő/ Úr!

        Már 6 hónapja próbálkozunk a gyermek vállalással de eddig eredménytelenül. A ciklusaim 35 naposak de mostanában elő fordult már 39 napos is. A hőmet minden reggel pontos időben mérem.Vezetem is, és a grafikon ugyan bejelöli a peteérés napját, de akkor miért nem sikerülhetett még? VAgy nincs is valójában peteérésem? Elkezdtem inni a cickafark teát és a palástfüvet.Úgy tudom ezek rendbe hozhatják a ciklusomat.Túlsúllyal küzdök és sajnos ez is befolyásoló tényező lehet. Elküldeném az egyik ciklusom hő rajzát és szeretném kérni hogy írja le véleményét. Köszönettel :M.né

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves M-né!

        A hőrajzot nem kaptam meg. A peteérés kimutatására a hőmérőzésnél pontosabb az ultrahangos tüszőmérés, az LH vagy progeszteron szint meghatározása. De valójában lehet, hogy minden rendben, a peteérés is megvan. Egyszerűen csak azt kell tudni, hogy 1 ciklusban csak 20% a terhesség esélye ovuláció körüli együttlét esetén és 85% egy év (12 ciklus) során, még akkor is, ha minden a legnagyobb rendben van. Kitartás, próbálkozzanak, ha további 6 hó múlva sincs eredmény, elegendő akkor kivizsgálást kezdeni.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-24 10:24:42; Megválaszolva: 2010. május 24., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés