cytológia

Kedves Doktor úr! 23 éves nő vagyok. Nőgyógyászati rutin vizsgálaton voltam pár hete és kaptam egy levelet a nőgyógyászatról, hogy cytológiai vizsgálatom miatt menjek vissza, mert több vizsgálatra van még szükség. Megijedtem, nem tudom, hogy mire számítsak? Feltétlenül meg kell ijednem? Semmilyen tünetem nincs, a mi bármiféle betegségre utalna. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza cytológiai lelet témában

Kedves Kérdező!

Leletét nem ismerve nyilvánvalóan egyetlen dolgot tanácsolhatok: minél előbb jelentkezzen orvosánál és beszélje meg vele az eltérés jellegét és a további teendőket. Az esetek túlnyomó többségében csak a cytologiai mintavétel néhány hónap elteltével történő megismétlése szükséges, de akár komolyabb eltérés is lehetséges, ezért ne késlekedjen. A tünetmentesség ebben az esetben semmit nem jelent.

Kérdés: 2010. május 16., 22:14; Megválaszolva: 2010. május 16., 22:14
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Cytológiai leleten mit jelent hogy P...
A cytológiai leleten az áll, hogy "P" nem adható, és a reaktív és reparatív jeleknél a praeatrophia van bejelölve. Azt szeretném tudni, hogy ezek mit...
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek
Lehet hogy termékeny vagyok még?
Méhsüllyedés, hüvelysüllyedés