• Mit tegyek, ha menstruációs zavaraim vannak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 éves vagyok. Közel 2 évig szedtem fogamzásgátlót a permenstruációs szindróma miatt. De abbahagytam, mivel úgy gondoltam, hogy nem vált hasznomra. 5 hónapig utána még menstruáltam, de aztán nem jött meg. A nőgyógyász Duphaston tablettát írt fel és E vitamint javasolt fél évig. Aztán a következő hónapban megint nem jött meg, és én szintén beszedtem az említett tablettát a saját fejem után. A baj csak az, hogy most ez a harmadik hónap, hogy nem jön meg. Nem tudom mit csináljak. A nőgyógyász csak néhány hét múlva írna fel vizsgálatra. Terhes nem vagyok, 3 tesztet is csináltam az elmúlt 3 hónapban. Lehetséges, hogy a fogamzástabletta mellékhatása ez, vagy lehet a háttérben valami más betegség, holott 2 hónappal ezelőtt nem vett észre semmit a nőgyógyász? És kell szünetet tartani az E vitamin szedésekor? Különösebb stressz nem ért, nem hinném, hogy pszichés eredetű lenne. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a elmaradt menstruáció témában

        Kedves Kérdező!

        Igen, lehet olyan betegség, ami az elmúlt hónapokban alakult ki és a vérzés hiányát okozhatja (hyperprolactinaemia, mellékvesebetegség, pajzsmirigybetegség, PCOS, hormontermelő ovarium daganat stb.), ezért érdemes felkeresni nőgyógyászát. Az E-vitamint nem tudom, miért kapta az amenorrhoeára, így a szedésre vonatkozó instrukciókról is inkább a gyógyszert felíró kollégát kérdezze.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-24 09:04:59; Megválaszolva: 2010. május 24., 09:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés