• Korhatár?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő!

        Én egy 4 gyermekes elvált 45 éves nő vagyok. Gyermekeim édesapja erőszakos fellépése miatt 1996-ban sterilizáltattam magam. Válásom után nem gondoltam, hogy egy tőlem fiatalabb férfival tökéletes párkapcsolatot sikerül kialakítanom, aki a gyermekeim szemében is tökéletes partner. Sajnos neki nincs gyermeke és gondoltunk a lombik programra, de sajnos mire a pépnz összejött rá behozták rendeletbe a korhatárt. Miért nincs megoldás erre? 8 év után a páromat el kell engednem mert nem tudom neki megadni az élet legfontosabb élményét. Miért korhatár és miért nem szervezettől függő a lehetőség? Tisztelettel. F.Zs.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Tisztelt F.Zs.!

        A jogi és szakmai rendelkezések értelmében az asszisztált reprodukciós eljárások akkor végezhetők el, ha "a nő a reprodukciós kor felső határát nem érte el". Relatív ellenjavallat a 45 év feletti életkor, mely a gyakorlatban erre a korra teszi a próbálkozások felső határát, efelett ugyanis csekély a teherbe esés és egy kihordott terhesség esélye (nemzetközi tapasztalatok alapján csak alig több, mint 0%). A kérdés orvosi-jogi vonatkozásain kívül emellett persze számos erkölcsi, etikai, vallási, szociális, pszichológiai aspektussal is bír, ez hosszasan megvitatható, de e helyütt ez nem cél.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-24 08:39:08; Megválaszolva: 2010. május 24., 08:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés