• PCO és emelkedett Prolaktin szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Farkas Ágnes,

        Köszönöm válaszát. Ha jól értem, keresnem kellene egy szakmáját magasabb szinten művelő nőgyógyászt, aki hajlandó ultrahangozni többször a ciklus során, az államilag finanszírozott nem volt hajlandó. Ezt megteheti, hogy elutasítja a vizsgálatot, kezelést? Mivel 43 éves vagyok és már nem akarok több gyereket, akkor miért zavar a PCO, mondta az Orvos(?). Tudtommal mindenképpen kezelni kell. Az endokrinológus is végez ultrahang vizsgálatot vagy itt a két orvos együtműködésére van szükség?

        Az LH/FSH szintem is mutatja a PCO-t, ahogy utána néztem a neten, mert 2 felett van, 2,42 volt az értéke, a 10. napon volt a vérvétel. Az LH 11.84, ami önmagában is emelkedett, nem?

        Előre is köszönöm válaszát.

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO, magas prolaktin témában

        Kedves Hölgyem!

        Sajnos fogalmam sincs, mi volt a korábbi kérdése, és arra mit írtam, legközelebb másolja már be kérem a korábbi kérdés-választ, mert így nem tudom azonosítani.

        A lényeg az alapján, amit leírt, hogy 43 évesen, mivel babát nem szeretne, a peteérés követés nem szükséges. A hormonvizsgálatok, és az UH-os kép alapján, a panaszokkal együtt a betegség kimondható, és a szükségeknek megfelelően kezelhető. Nőgyógyász endokrinológushoz lehet menni a PCO miatt, valószínűleg cukorterhelést is csinálnak, hogy lássák a cukorháztartás működését. A homronszinteket akkor lehet értékelni, ha a ciklus 3. napján veszik le, és a férfihormonokra is szükség van. A 10 nap sem nem kezdet, sem nem közép, nem szerencsés így indítani...

        A magas prolaktin szint viszont belgyógyász-endokrinológusra tartozik, azt ott tudják kezelni.

        Ha visszaír, és bemásolja a korábbi, és ezen levelet is, akkor összerakom én is a képet, hátha hatékonyabban tudok segíteni.

         


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-10 22:26:19; Megválaszolva: 2010. május 10., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés