• Peteérés kiszámítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! Azt szeretném megtudni: Hogyan lehet kiszámítani a peteérést? Honnantól kell számolni? - Egy cikket elolvasva, nekem kicsit zavarosnak tűnt. Nem nagyon értettem. :( - Nekem elég változatos a mensesem. Régen sokszor késett (főleg tavaly). (29; 38; 37; 34; 31napokra, volt mikor 45. napra jött meg - a 45.nap csak 1x fordult elő). Ebben az évben lecsökkent 31.-33.napra! Így is ki lehet számítani a peteérést? Nem tervezek még babát. Csak szeretném tudni, hogy mikorra várható a peteérés. Plusz kérdés: Normális, hogy 8 éve mensesem (hol nagyon késik, hol pedig pontosan megjön)??? Beszéltem az orvosommal, s azt mondta h. ez még normális. Annyira nem baj az eltérések. (Mivel, hogy tartósan beteg vagyok, így nem ajánlja a Fogamzásgátló tablettát.) Köszönettel: ANY

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Any!

        Még éppen belefér a pici rendszertelenség, azonban arra éppen elég, hogy a peteérés időpontja bizonytalan legyen. Hőmérőzéssel lehet megpróbálni, az LH teszt "felesleges" még, hiszen nem akar babát.

        Az alaphőmérsékletet minden nap még az ágyban méri, és feljegyzi. A peteérés akkor van, amikor pici csökkenés után emelkedés jelentkezik, de ez csak néhány tizedfok lesz.

         


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt

        Dr. Lajtos Melinda
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-09 19:25:14; Megválaszolva: 2010. május 09., 19:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés