Művi meddővé tétel

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

39 éves vagyok és van három gyermekem. Sajnos a fogamzásgátló tablettákat nem tudom szedni, és a spirált sem bírom, ezért kértem az elkötést. Sajnos most is túlsúlyos vagyok ezért aggódom hogy a műtét után még jobban elhízok. Azt hallottam, hogy akinél elvégezték a műtétet utána súlygyarapodása volt. Kérem tájékoztasson milyen összefüggés van a műtét és a hízás között! Ha nem veszik ki a petefészkeket akkor mért hat a hormonokra, hogy utána hízik tőle az ember? Mindenkinél fennáll a veszélye a hízásnak vagy ez egyéntől függ?

Előre is köszönöm a válaszát: Bíróné

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza művi meddővé tétel témában

Kedves Bíróné!

Semmi összefüggés nincs a túlsúly és a műtét között, pontosan azért sem, mert a petefészkek is bentmaradnak, csak a petevezetők folytonossága szakad meg. Ne aggódjon, a műtétre nem lehet a túlsúlyt ráfogni.

 

Kérdés: 2010. április 09., 18:06; Megválaszolva: 2010. április 09., 18:06
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
fogamzásgátlás
33 éves, mozgássérült, kerekesszékes nő vagyok. 10 éves korom óta izomsorvadásom van. Szeretném elköttetni magam, fogamzásgátlás céljából...
elköttetés
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Szeretném elköttetni magam és az lenne a kérdésem, hogy lehetnek-e szövődményei ennek a beavatkozásnak, illetve hogy...
Művi meddővé tétel

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!

36 éves vagyok, két gyermekem van. Azt szeretném megkérdezni, hogy kérhetem-e a...

Petevezeték elkötés

A petevezeték elkötésről szeretnék információt kapni. 32 éves vagyok, van két gyermekem, nem szeretnék többet.

Nőgyógyászati lelet
Nőgyógyászati vizsgálatom után javasolták a méheltávolítást. A kérdésem tényleg indokolt-e? 2020-ban történt hasi Uh: Az epehólyag kőmentes...