• Hüvelyi fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb 8 napja valami rendellenességet vettem észre magamon..fertőzés jellegű tüneteket tapasztaltam: kis irritáció, pici fájdalom, hüvelyi érzékenység, enyhe viszketés..és talán barnás jellegű folyás, de ez utóbbi betudható volt a menstruáció érkezésének is(de biztos nem vagyok benne) Mielőtt megjött, egy háromnapos kúrát csináltam végig (Pevaryl G) de a kura után nem volt egyértelmű, hogy a tünetek megszűntek volna.. Most épp menstruálok...igy nem tudok menni a dokihoz..

        Mi lehet ez? Lehetséges, hogy gombás hüvelyfertőzés? Ha igen, ez a dolog mennyi ideig lappang? Elképzelhető, hogy megfertőztem a barátomat, vagy lehet hogy "megúszta"? (jelenleg nála annyi tünet van, hogy nagyon picit váladékozik..főként viztiszta szinű.., de semmi más tünete jelenleg nincs..nem szeretném elkiabálni...) Nálam viszonylag sűrűn előfordul(évente 2-3alk., de a Pevaryl G mindig egyértelűen elmúlasztja)

        Jo lenne egy átfogó szűrővizsgálat, ezt lehet kérni a nőgyógyásznál? Ha igen, mennyi idő az eredmény? Pénteken tudok menni a dokihoz, de jo lenne minél több irányból érkező információ, segitség..

        Előre is nagyon köszönöm a segitségét!

        Üdvözlettel

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        Azt nem tudom megmondani, hogy mi okozza a fertőzést, de mivel a párjának is vannak tünetei, neki is jó lenne elmennie vizsgálatra, mert igazán ilyenkor nem lehet tudni, hogy a hordozója egy kórokozónak, ami a fertőzést okozza. Önnek visszatérő panaszok miatt szükség esetén lehet venni tenyésztést, ezt az orvos a vizsgálat során tudja megítélni. Legközelebb, ha a fertőzés megjelenik, érdemes lenne egy vizsgálatra elmenni, hogy a folyást, és a gyulladást is lássa a kezelőorvosa, így megfelelő gyógyszerrel lehet kezelni.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-19 12:59:49; Megválaszolva: 2010. március 19., 12:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: