• Teherbeesés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszelt Doktornő/Doktorúr!

           Párommal elhatáruztuk, kisbabát szeretnénk. Mindenki azt mondja, hogy túl görcsösen szeretném és így nem fog sikerülni.Igazuk lehet hiszen minden menstruáció borzasztóan megvisel.De sajnos fogalmam sincs hogyan lehetnék kevésbé görcsös? Nagyon megköszönnék egy két tanácsot.

        WEBBeteg szakértő válasza a teherbeesés témában

        Kedves Hölgyem!

        A dolog viszonylag egyszerű, mégsem az. Nem tudom, miért akarja ennyire görcsösen a babát, ezt Önnek kell kideríteni. Miért olyan nagy targédia, ha várni kell a csöppségre néhány hónapot? Hiszen ez teljesen normális folyamat, a teherbeesés esélye egy normál ciklus során, amikor mindkét fél egészséges csak kb. 20-25 %. Tehát a világon semmi baj sincs, ha nem elsőre (másodjára, stb.) sikerül a baba. Ezért van az egy éves határ is megszabava, ha egy éven belül nem jönne össze a baba, akkor kell csak kivizsgálás. Azt viszont jó tudni, hogy a pszichés problémák vezethetnek "meddőséghez" is. Talán azért "görcsöl" ennyire rá a témára, mert a környezete elvárása is, hogy már ideje a babának. Vagy bizonytalan abban, hogy viselné a terhességet, megváltozna az egész élete. Ezzel minden nő így van. Nem attól sikeres, vagy igazi nő, ha egyből terhes lesz. Sőt, a várakozásnak is boldogan kellene telnie, és ebben az időszakban megpróbálhatnak többet kikapcsolódni, pl. hósszú hétévégét tervezzenek, és kirnduljanak egyet. Itt a tavasz, szép idő van, lazítani kell. Ha nem megy, kérje bátran pszichológus segítségét, vagy tanuljon meg egy relaxációs technikát, és napi szinten gyakorolja, akár a párjával együtt. Ha tudok még segíteni, akkor írjon bátran.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-03-19 12:52:27; Megválaszolva: 2010. március 19., 12:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hogy lesz így párom?
        Az első lépés sokszor a legnehezebb: önmagunk elfogadása a betegségünkkel.
        Füstmentes jövő?