• Menstruációs probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktorno(ur)! Problemam van a verzesemmel, 2 eve szedek fogamzasgatlo tabletat, mielott nem szedtem nagyon rendszertelen volt a verzesem volt hogy 2 honapig nem jott meg es volt hogy 1 honapban 2szer lettem vagy tul sokaig voltam beteg (7 nap volt a legkevessebb). Hozza kell tegyem hogy 21 eves vagyok es ket es fel eve voltam eloszor ferfivel, a mostani parommal, elmondhatom hogy o az egyetlen ferfi az eletemben. Mikor a fogamzasgatlo tabletat elkezdtem szedni normalizalodot a menstruaciom mindig rendessen jott tableta szerint. tavalyelott nyar elejen betteg lettem mikor meg nem kellet volna es hosszu ideig az voltam aztan helyre jott megint egeszen tavaly novemberig nem volt semmi gond. November kozepen azonban megint betteg lettem amikor nem kellet volna es sokaig ugy 2 hetig beteg voltam aztan 3 napra ki maradt es megint az lettem. Volt hogy sok ver jott es volt hogy csak olyan barnas folyas. elmenttem nogyogyaszhoz decemberben akkor mar helyre alt a verzesem, azt mondta hogy lehetet a ffogamzasgatlo nem pontossan szedesetol es hogy nem kell megijedni. Most marciusban vagyunk es megint nem vagyok rendben ezelott ket hettel betteg lettem es most is az vagyok peddig a tableta szerint csak 3 nap mulva kell az legyek. Tanacsot szeretnek kerni hogy mi tevo legyek es hogy mi okozhatja, a parom azt mondja hogy attol van hogy nem mindig mosdott le egyuttlet utan. Lehet-e igaza? A verzesben a napokban sokszor van vastag olyan alvatt ver, nem olyan sok. Es tampont hasznalok. A tabletat soha nem hagyttam ki, igaz volt hogy nem orara pontosan de mindig bevettem es ha veletlenul elfelejtettem este mert este szoktam szedni akkor mindig bevettem masnap reggel, aki ezt a tabletat felirta, mondta hogy ha elfelejttem vegyem be masnap reggel.

        Varom a valaszat tisztelettel Monika

        WEBBeteg szakértő válasza a rendellenes menstruáció témában

        Kedves Mónika!

        Elvileg, ha 12 órán belül pótolta a fogamzásgátlót, akkor a hatása nem csökkent. Jó lenne egy alapos kivizsgálás, hogy lássák, mi az oka a rendellenes vérzésnek. Persze ha csak pecsétleő vérzése lenne, akkor lehetséges, hogy gyógyszerváltással megoldható lenne a panasz.

         


        Végh János
        manuál-fizikoterapeuta Itt kérdezhet

         Végh János

        Kérdés: 2010-03-18 23:33:11; Megválaszolva: 2010. március 18., 23:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: