• Anyaméh süllyedés gyógymódja?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt szakértők,

        egy furcsa kérdéssel fordulok önökhöz.
        Mivel külföldön élek néha megtörténik, hogy rokonok megkérnek bizonyos dolgok beszerzésére. A minap is ez történt.

        Egy közeli családtag (61éves) kért meg hogy szerezzek be neki egy "Pesszáriumot" és ezután elmagyarázta hogy mire kell. A magyarázatban arról volt szó hogy az anyaméhét tartó inak, szalagok (nem tudom pontosan mi a nevük) nagyon kitágultak és a nőgyógyász egy pesszárium használatát tanácsolta. Állítólag azzal újra erősíteni lehet az inakat.
        Miután utánanéztem, hogy hogyan is nevezik németül a pesszáriumot, akkor döbbentem rá hogy az nem más mint egy fogamzásgátlási eszköz amit a német nevén természetesen már ismerek.
        De ekkor viszont az orvos tanácsát kezdtem nem érteni, hogyan használhat a diagnosztizált "betegség" gyógyításában egy fogamzásgátlási eszköz?

        Kérem legyenek szívesek felvilágosítani, hogy az orvos a bolondját akarja járatni velünk vagy valóban segíthet a gyógymódja?

        Segítségüket előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a méh süllyedés témában

        Kedves Hölgyem!

        A süllyedéses panaszokat nem pesszáriummal, hanem egy speciális gyűrűvel lehet megoldani, persze ez nem mindig működik. Azt javasolnám, hogy az ismerőse menjen vissza a nőgyógyászhoz, és próbálják megbeszélni a dolgot, mert szerintem az orvos erre gondolt, csak félreértésről lehet szó.

         


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-18 23:29:08; Megválaszolva: 2010. március 18., 23:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: